Hodočašće u Vatikan
2017-03-07

GO UHDDR Nova Gradiška organizirao je hodočašće u Vatikan gdje će hodočasnike primiti Sveti otac Papa Franjo. Uz članove UHDDR u hodočašću sudjeluju i pripadnici Udruge specijalne policije "Zebre" iz Nove Gradiške.

Svrha hodočašća je okupljanje branitelja radi iskazivanja zahvale Svetom Papi Ivanu Pavlu II koji je svojim posjetima pomagao Republici Hrvatskoj u najtežim trenucima, te je tako osvjedočeni prijatelj Lijepe naše. Navedeno hodočašće zakazano je u vrijeme korizme te sudionici na ovaj način žele učiniti barem malu žrtvu kao znak zahvale za svaku pomoć u najtežim trenucima za Domovinu i njezine građane.
Hodočasnike će na njihovom putu dočekati članovi udruga iz Domovinskog rata, a u Sesvetama su ih dočekali članovi Ogranka UHDDR gradske četvrti Sesvete te su zajedno položili vijence i upalili svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, a potom je organiziran zajednički domjenak.
Hodočasnicima želimo da im njihova vjera da snage na putu i da ih čuva dragi Bog,


 Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.