HUMANITARNA AKCIJA OO UHDDR ČEPIN
2018-02-20

Općinski ogranak UHDDR općine Čepin provodi humanitarnu akciju prikupljanja financijskih sredstava za kupnju opreme za Pedijatriju Čepin, dječji vrtić Čepin, Psihijatriju u Vukovarskoj bolnici i drugima potrebitima. Pismo predsjednika OO UHDDR Čepin, gospodina Dražena Bučevića možete pročitati u cijelosti te vas pozivamo da se priključite ovoj humanitarnoj akciji.

Moje ime je Dražen Bučević. Predsjednik sam UHDDR Čepin koji učestalo spaja lokalno stanovništvo, djecu i mlade sa braniteljima naše Hrvatske. Učestalo odajemo počast svim poginulim braniteljima iz Čepin u spomen sobi naše Udruge, te tako mladim naraštajima dokazujemo koliko su njihovi životi bili važni. Dan pada Grada heroja, 19.11.2016. godine i obljetnicu stradanja Škabrnje, 18.11.2017. godine obilježili smo ujedinjenjem Hrvatskih branitelja koji su i nakon dugog niza godina ponovno stali kao jedno, noseći srčano i snažno zastavu sa dresovima više od 30 Hrvatskih klubova, odnosno velikana hrvatskog sporta koji su našoj Udruzi s donacijama dresova pomogli u ostvarivanju ideje o zajedništvu. Upravo s toga, opet smo dokazali, za vrijeme mimohoda, da iako se dijelimo na navijače raznih klubova i sportova, svi mi imamo samo jednu domovinu, Hrvatsku koja vapi za našom podrškom.
Uoči mimohoda, branitelj UHDDR Čepin i djeca u dresovima hrvatskih velikana ponosno su nosili 50-metarsku Hrvatsku zastavu kako bi široj javnosti poslali poruku koja kazuje da branitelji ne pozivaju na nasilje i da svi stoje ujedinjeni u jedno Hrvatsko srce, bez obzira na različitost.
Uzimajući to u obzir, a s obzirom na to da su nam Hrvatski klubovi donirali dresove, cijelu priču planiramo zaokružiti humanitarnom prodajom dresova kako bi prikupljenim novcem pomogli bolesnoj djeci.
Kao predsjednik UHDDR Čepin, smatram da su ljubav, sloga i jedinstvo glavno i jedino oružje s kojim možemo pobijediti one kojima je cilj razjediniti i istjerati Hrvate iz Hrvatske.
Iz tog razloga, nadam se da de te podržati humanitarnu akciju u organizaciji naše Udruge i kupiti neki od dresova velikana hrvatskog sporta po humanitarnoj cijeni od 1000,00 kn.
Prikupljenim novcem ćemo kupovati potrebnu opremu i donirati potrebna sredstva Pedijatriji Čepin, vrtiću u Čepinu, Vukovarskoj psihijatriji za dragovoljce, dječjem ženskom odbojkaškom klubu i ostaloj djeci kojoj je potrebna pomoć.
Kako bi sve bilo transparentno, bitno je naglasiti da imamo 4 člana komisije za nadzor koja isto tako imaju uvid u račun s ciljem transparentnog utroška dobivenih humanitarnih sredstava.
Broj računa Udruge: HR9525000091501147749
Kontakt: 098/808 141
Adresa: Kralja Zvonimira 70, 31431 Čepin
S poštovanjem,
Dražen Bučević, predsjednik UHDDR Čepin


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.