Sastanak s predsjednicima temeljnih, općinskih i gradskih ogranaka UHDDR s područja Osječko-baranjske županije
2017-11-25

Svrha sastanka je detektirati probleme na terenu, riješiti ih i raditi na promociji UHDDR kroz zajedničke akcije u interesu članstva.

Zaključeno je da je sastanak koristan za ustroj i statutarne obveze te realizaciju projekata kojih ima dovoljno, ali nedostaje financijskih sredstava za provedbu i realizaciju iz općinskih i gradskih proračuna, pa se moraju tošiti vlastita sredstva koja su nedostatna.
Na inicijativu GO UHDDR grada Osijeka pokrenuta je inicijativa za ustanovljenje odličja Dragovoljac Domovinskog rata. Ova inicijativa traje još od 2015. godine i sada je odluka na ministru Tomi Medvedu. Središnjica UHDDR u potpunosti podržava ovu inicijativu, a najvjerojatnije će inicijativa biti uvrštena u i novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.
Nazočni su upoznati da je u Belišću osnovana socijalno-radna zadruga "Fajferica" s ciljem zapošljavanja i pronalaženja mogućnosti za samozapošljavanje. U Belišću se svi projekti provode jer je gradska uprava grada Belišća prepoznala vrijednosti aktivnosti hrvatskih dragovoljaca koji su pokretač mnogih društvenih događanja.
U Čepinu OO UHDDR općine Čepin uspješno zapošljava hrvatske branitelje, a mogu se pohvaliti projektima s djecom koju educiraju o nenasilnom navijanju, o stečevinama iz Domovinskog rata, o opasnosti zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava koji na području županije ima još mnogo. Provesti će akciju prikupljanja sredstava kroz prodaju dresova za pomoć vukovarskoj bolnici, a provode i akciju prikupljanja zaostalog oružja koje će biti predano policiji.
Predloženo je da se u buduće na Saboru UHDDR dodjeljuje plaketa za najuspješniji ogranak UHDDR u prethodnoj godini.
Na kraju svi nazočni bili su zadovoljno ovakvim načinom rada i obilaska terena s ciljem da se udruzi vrati dostojanstvo i ugled kroz aktivnosti.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.