Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata općine Jakovlje
2018-04-23

Povodom 25. godine općine Jakovlje i Dana hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata općine Jakovlje, GO UHDDR grada Zaprešića organizirao je niz aktivnosti kako bi ovaj dan bio dostojanstveno obilježen.

Obilježavanje je započelo mimohodom postrojenih hrvatskih branitelja od Jakovlja do crkve sveta Tri kralja u Kraljevom Vrhu gdje je služena Sveta misa.
Nakon povratka u Jakovlje na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Hrvatskog Sabora, grada Zaprešića te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
U prostoru općine otvorena je izložba ratnih postrojbi: Zagorska bojna, HOS, 204. brigada HV, Satnija ban Josip Jelačić, Specijalna policija, Vojna policija, 1. brigada HV Tigrovi te fotografije ratne postrojbe dragovoljačke pukovnije AZOV iz Ukrajine.
Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Domovinskog rata općine Jakovlje zaokruženo je prikazivanjem dokumentarnog filma pod nazivom "Oni su Hrvatska" koji su vlasttim sredstvima producirale, režirale i snimile članice Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar prema priči "Zaboravljene bitke" brigadira Ivice Matešića Jeremije. One su zajedno sa svojom djecom ujedno i glumile igrane dijelove u filmu.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.