Simpozij stručnjaka koji pružaju skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rat, zakonski okvir i EU projekti
2018-05-21

Ministarstvo hrvatskih branitelja je od 17. svibnja do 19. svibnja 2018. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu organiziralo Simpozij namijenjen predstavnicima i/ili članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te braniteljskih zadruga.

Na Simpoziju su sudjelovale predstavnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (Središnjica), predstavnici Županijske podružnice UHDDR Krapinsko-zagorske županije te predstavnik Općinskog ogranka UHDDR općine Mikleuš.
Simpozij je bio organiziran kroz 6 (šest) panela koji su obrađivali određenu temu nakon kojih su slijedile javne rasprave. Panelisti su bili stručni ljudi, predstavnici iz nadležnih tijela koja uređuju prava hrvatskih branitelja: Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava (Hrvatskih zavod za mirovinsko osiguranje), Ministarstva rada i mirovinskog sustava (Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom), Ureda državne uprave, područnih jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja, Gradskog ureda za branitelje, Ministarstva uprave, Doma hrvatskih veterana, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva poljoprivrede, poduzeća Pevec d.d., poduzeća Podravke d.d., Nacionalnog centra za psihotraumu.
Cilj Simpozija je bio analizirati načine primjene novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te dostupne mogućnosti koje pružaju EU fondovi, mogućnosti plasmana i promocije proizvoda braniteljskih zadruga i OPG-ova hrvatskih branitelja, organizirana je radionica u svrhu jačanja kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.