Temljeni ogranak UHDDR Sladojevci obilježili su Dan udruge i 27 godina od osnivanja sladojevačke satnije u sastavu 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Slatina
2018-07-23

Temeljni ogranak UHDDR Sladojevci, u suradnji sa županijskom podružnicom UHDDR Virovitičko-podravske županije i gradskim ogrankom UHDDR grada Slatine, obilježio je u nedjelju 22. srpnja 2018. godine Dan udruge povodom 27 godina od osnivanja sladojevačke satnije u sastavu 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Miroslavu Dunkoviću i Zoranu Baliću, te 76-torici mještana Sladojavaca.

Služena je i sveta misa na kojoj je župnik vlč. Darijo Šimić posvetio zastavu Temeljenog ogranka UHDDR Sladojevci.
Počast poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Miroslavu Dunkoviću i Zoranu Baliću, odana je i na njihovim posljednjim počivalištima, sladojevačkom i radosavačkom groblju.

Ovom događaju nazočili su, između ostalih, predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije Branko Mihoković, pročelnik u Uredu gradonačelnika Slatine Krunoslav Šarabok.

Objavila: I.Š.P.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.