1. MEMORIJALNI TURNIR "KREŠIMIR BRAJDIĆ"
2018-05-01

Dana 1.5.2018. godine obitelj, prijatelji, hrvatski dragovoljci iz UHDDR Budaševo i ŠRU Vidra Budaševo organizirali su 1. Memorijalni turnir „Krešimir Brajdić“ u ribolovu na jezeru u Novom Selu Palanječkom u spomen na prerano preminulog hrvatskog dragovoljaca Krešimira Brajdića.

Ove godine je deset godina od smrti hrvatskog dragovoljca Krešimira Brajdića iz Budaševa.
6.2.2018. godine na desetogodišnjicu smrti Krešimira Brajdića obitelj, prijatelji i hrvatski dragovoljci odali su dužnu počast i sjećanje na Krešimira i najavili organizaciju turnira u ribolovu u spomen na Krešimira Brajdića što su u utorak, 1.5.2018. i ostvarili.
S obzirom da se čvrsto odlučilo svake godine održati ribolovno natjecanje u spomen na Krešimira turnir je i prozvan već sada memorijalnim pa tako kao 1. Memorijalni turnir „Krešimir Brajdić“ i održan.
Obitelj, prijatelji, dragovoljci, ribiči, sudionici turnira okupili su se kod Krešimirovog brata Tonija Brajdića kao nositelja odlične organizacije te svi zajedno obišli grob Krešimira Brajdića, zapalili svijeće, položili cvijeće, pomolili se i s tugom, sjećanjem i ponosom se prisjetili Krešimira koji je zauvijek u njihovim srcima.
Na ribolovnom natjecanju nastupile su tri ekipe sa po tri člana i ostvarile slijedeći plasman;
1.    mjesto ŠRU VIDRA
2.    mjesto UHDDR BUDAŠEVO
3.    mjesto EKIPA TONIJA BRAJDIĆA
Krešimir Brajdić je prije deset godina preminuo u tridesetpetoj godini života od posljedica teškog ranjavanja 1991. u Komarevu.
Krešimir Brajdić se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca domovinskog rata priključio od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.
Teško je ranjen u Komarevu i sa teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo, međutim ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“.
Krešimir ostaje zauvijek u srcima svojih najbližih, svojih prijatelja, dragovoljaca i ribiča koji će se ponovno okupiti u spomen na njega i iduće godine na 2. Memorijalnom ribolovnom turniru.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.