Dragovoljci Beli规a na Gastro festu
2018-05-12

U organizaciji grada Beli规a i Turisti鑛e zajednice grada Beli规a, dana 12. svibnja u Etno selu Bocanjevci odr綼n je 4. Gastro fest. Natjecalo se u pripremanju hrvatskih autohtonih jela, a svoja kuharska umije鎍 pokazala je i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Beli规a.

U natjecateljskom dijelu predstavili su se mnogobrojni restorani, udruge i pojedinci s podru鑚a Osje鑛o-baranjske 緐panije i Vukovarsko-srijemske 緐panije koji su prezentirali na箄 bogatu gastro ponudu. Tako餰r, predstavili su se i gosti, Turisti鑛a zajednica grada Biograd na Moru, Udruga Nada Biograd na Moru, 鑜anovi udruge Agroturizam iz Konavla, predstavnici Turisti鑛e zajednice Daruvar-Papuk te Udruga kuhara i slasti鑑ra BB iz grada Daruvara, predstavnici Hrvatske samouprave sela Olas iz Ma餫rske i restoran Guly醩 蓆terem P閏s s gastro specijalitetima i prezentacijom svojih proizvoda.

Plakte zahvale su dobili TZ Biograd na Moru, Udruga Agroturizam Konavle, TZ Daruvar-Papuk, restoran Guly醩 蓆terem P閏s, UHDDR Beli规e i Lenka Vido筰.

Programski dio upotpunjen je vo緉jom zapregama, neizostavnom tambura筴om glazbom TS 萿vara no鎖 te nastupom doma鎖h i gostuju鎖h izvornih pjeva鑛ih skupina: MPD "Bocanjeva鑛i pajda筰", MPS "Zuce" Gundinci, pjeva鑛om skupinom Matice Slova鑛e Zokov Gaj, MPS "Ke筰na鑛i mali筧ni" Ke筰nci, dje鑚om skupinom KUD-a "﹐kadija" Bocanjevc i 甐S "Bocanjev鑑nke" Bocanjevci.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podru鑚u unapre餰nja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Kri緀vci 23.6., Ka箃ela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se ve jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovno筴olskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata me饀 djecom kojoj je zajedni鑛a stvarnost da su njihove majke i o鑕vi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj 緄ve. Na susretima 鎒 upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono 箃o su njihovi roditelji stvorili ali i nau鑙ti cijeniti i po箃ivati jedni druge kroz upoznavanje i dru緀nje. Ovi susreti odr綼vaju se tradicionalno, a 緀lja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osje鎍j za stvaranje i za pozitivne ciljeve u 緄votu te im poma緐 iza鎖 na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni 鑙njenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.