Predavanje i radionica "Financijsko poslovanje – obveze i zakonska regulativa neprofitnih organizacija"
2018-04-06

06. 04. 2018. godine održana je V. sjednica Predsjedništva Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, nakon koje je slijedilo predavanje „Financijsko poslovanje – obveze i zakonska regulativa neprofitnih organizacija“, koje je uključivalo i radionicu s praktičnim primjerima i raspravom otvorenom za sva pitanja naših članova.

Predavanje je bilo koncipirano kao uvod u najbitnije zakonske obveze i promjene u pravnim propisima koje se odnosilo na vođenje obveznih poslovnih knjiga, knjigovodstvenih isprava, vođenje urednog blagajničkog poslovanja, financijsko planiranje i uredno izvještavanje unutra ugovorenih vremenskih okvira. Nakon teorijskog dijela o institucionalnom okviru koji uređuje financijsko poslovanje udruga, slijedili su praktični primjeri sa pravilno ispunjenim obrascima kako bismo članovima što zornije i jasnije prikazali sve greške koje se javljaju u praksi. Na kraju radionice, slijedila je rasprava na kojoj je bilo moguće postaviti upite. Predviđeno vrijeme rasprave je produženo, zbog velikog interesa i iznošenja problema s kojima se suočavaju ustrojstveni oblici, a vezani su uz vođenje financijskog poslovanja svojih ogranaka ili podružnica. Isto tako, iznesene su korisne, aktualne informacije u svezi prijava na europske natječaje iz ESF-a, a odnose se na javnu nabavu, vođenju knjigovodstva sukladno europskim popisima.

Objavila: I.Š.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.