">
Predavanje „Rad s traumatiziranim osobama kao posljedicom rata“
2019-03-06

U sklopu EU projekta Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata – faza 1 kojeg provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja, održano je predavanje na temu „Rad s traumatiziranim osobama kao posljedicom rata“ unutar modula 2 - specijalističke edukacije u području rada sa zahtjevnim korisnicima i korisnicima na koje su rat i ratna stradanja ostavila teške posljedice.

Doc. dr. sc. Maja Bajs Janović, dr. med., psihijatrica objasnila je krizna stanja, obilježja, ishode i njihov utjecaj, doc. dr. sc. Špiro Janović, dr. med., psihijatar održao je predavanje o PTSP-u, njegovim implikacijama i pojavnosti u društvu. Doc. dr. sc. Marina Šagud, dr. med., psihijatrica pojasnila je načine pristupa uznemirenoj/agresivnoj osobi. Doc. dr. sc. Bjanka Vuksan-Ćusa održala je izlaganje na temu kako psihotrauma utječe na zdravlje.
Na edukacijama je sudjelovala zaposlenica Udruge.
Zahvaljujemo svim predavačima na susretljivosti, razumijevanju i spremnosti na pomoć.

Objavila: I.Š.P., D.D.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.