GO UHDDR grada Slatine održao je redovnu godišnju Skupštinu
2019-04-23

U Velikoj dvorani slatinskog Hrvatskog doma na Uskrsni ponedjeljak Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine održao je svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Nakon intoniranja hrvatske himne te odavanja počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom tišine, predsjednik Udruge Željko Kolinger pozdravio je sve prisutne članove i goste. Također, podnio je izvještaj o radu Udruge u prošlom razdoblju, kao i plan rada za tekuću godinu te prvu aktivnost, amaterske sportske igre hrvatskih branitelja, najavio već za 28. travnja u Gornjem Miholjcu. Financijsko izvješće podnio je dopredsjednik GO UHDDR-a Slatina Dragutin Radočaj, a izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog Dražen Kordi.
Po završetku iscrpnih izvješća, nazočne su, redom, pozdravili te rad Udruge pohvalili: predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelja VPŽ Mato Bubaš, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade – stožerni brigadir Josip Čarni, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić.

Članovi i gosti su se nakon održane skupštine u koloni uputili ka Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje su položili vijenac i upaljene lampione te se pomolili.
Ovogodišnja redovna izvještajna skupština GO UHDDR grada Slatine završila je svečanim ručkom u bakićkom Mjesnom domu gdje je molitvu prije blagovanja predvodio vlč. Darijo Šimić. Za dobru zabavu bili su zaduženi Suhopoljski tamburaši.
GO UHDDR grada Slatine za dan 28. travnja 2019. organizira II. Sportsko-amatersko natjecanje i druženje hrvatskih branitelja i dragovoljaca koje će započeti od 8:00 sati u hrvatskom domu u Gornjem Miholjcu. Discipline su streljaštvo zračnom puškom, viseća kuglana, stolni nogomet, belot i stolni tenis.

Objavio: D.D.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2019.