">
Predavanja i radionice "Rad s neodobrovoljenim korisnicima"
2019-04-15

15.04.-17.04.2019. godine u hotelu „I“ održana su niz predavanja i radionica na temu „Rad s neodobrovoljenim korisnicima“, u sklopu modula 2 - specijalističke edukacije u području rada sa zahtjevnim korisnicima i korisnicima na koje su rat i ratna stradanja ostavila teške posljedice. Izobrazba je dio projektnih aktivnosti EU projekta "Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - faza 1."

Predavanja i radionice su pomogle u osnaživanju vještina sudionika i stjecanju znanja ka stvaranju suradljivog odnosa s korisnicima. Predavači su objasnili uzroke otpora promjenama, vrste otpora, reakcije na promjenu, načine upravljanja promjenama i promjene ponašanja.

Predavanja i radionice su održali stručnjaci - psihijatri iz Kliničkog bolničkog centra Rebro:
doc. dr. sc. Marina Šagud, dr. med., specijalist psihijatar;
prim. dr. sc. Bjanka Vuksan Ćusa, dr. med., specijalist psihijatar
doc. dr. sc. Maja Bajs Janović, dr. med., specijalist psihijatar;
Oliver Ojdanić, dr. med., specijalist psihijatar;
Maja Šeparović Lisak, dr. med, specijalist psihijatar;
dr. sc. Saša Jevtović, dr. med., specijalist psihijatar, uži specijalist psihoterapije

Zahvaljujemo se svim predavačima na susretljivosti i suradljivom pristupu.

Na edukaciji je sudjelovala zaposlenica Udruge.

Objavila: I.Š.P., D.D.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.