">
„Psihološko savjetovanje - usavršavanje stručnjaka o specifičnim problemima i potrebama braniteljsko-stradalničke populacije (utjecaj traumatskog događaja, posljedice traume na obiteljski život, kako se nositi s gubitkom i tugom, ovisničko ponašanje
2019-06-17

17.06.-19.06.2019. godine u hotelu „I“ održana su niz predavanja i radionica na temu „Psihološko savjetovanje - usavršavanje stručnjaka o specifičnim problemima i potrebama braniteljsko-stradalničke populacije (utjecaj traumatskog događaja, posljedice traume na obiteljski život, kako se nositi s gubitkom i tugom, ovisničko ponašanje, suzbijanje depresije, poremećaji spavanja)“, u sklopu modula 3. specijalističke edukacije u području psihološkog savjetovanja korisnika iz braniteljsko - stradalničke populacije. Izobrazba je dio projektnih aktivnosti EU projekta "Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - faza 1."

Traumatizirane osobe jako se teško prilagođavaju sa ratnog superega na mirnodopski. Suočavaju se sa psihičkim, emocionalnim, ponašajnim i tjelesnim posljedicama. Imaju narušenu kvalitetu zdravlja i života, gubitak povjerenja u sebe i u druge, gubitak stabilnosti, sigurnosti, pravde i životnog smisla. U kontaktu s takvim osobama potrebno je uspostaviti partnerski, uvažavajući odnos povjerenja uz aktivno slušanje i iskazanu empatiju. Mi trebamo životnu radost prenijeti na traumatizirane osobe, jer je to timski rad u kojem osobama moramo pružiti nadu, kontrolu i sigurnost, a najvažnije od svega životni smisao.

Predavanja i radionice su održali stručnjaci - psiholozi iz Kliničkog bolničkog centra Rebro:

Prof. Kornelija Oelsner, prof. psih.
Leonida Akrap, prof. psih
mr. Zrinka Zarevski, klinički psiholog
Nenad Jakšić, mag. psih.

Zahvaljujemo se svim predavačima na susretljivosti, pristupačnosti i empatijskom pristupu.
Na edukaciji je sudjelovala zaposlenica Udruge.

Objavila: I.Š.P., D.D.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.