">
1. Memorijal Drago Vida, Zoran Balić i Miroslav Dunković
2019-07-26

26. srpnja 2019. godine u organizaciji Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije započeo je Prvi memorijalni susret posvećen poginulim hrvatskim braniteljima Dragi Vidi, Zoranu Baliću i Miroslavu Dunkoviću odavanjem počasti na počivalištima poginulih hrvatskih branitelja.

Program je nastavljen 27. srpnja 2019. godine na nogometnom igralištu u Sladojevcima gdje se natjecalo u tri discipline: viseća kuglana, bela, elektronski pikado.

Svečanom otvorenju Memorijala nazočili su i dopredsjednik UHDDR-a Mario Draganić, zamjenik gradonačelnika grada Slatine, Bojan Plantak i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, Miran Janečić koji je susrete i otvorio.

Svi nazočni su se uputili u koloni prema spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u centru Sladojevaca gdje im je još jednom odana počast uz molitvu koju je predvodio sladojevački župnik vlč. Dario Šimić.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji su dali i predstavnici Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“: Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Robert Poljanac, Mario Kovač, Mario Krznarić i Goran Draksler koji su istrčali dionicu dugu 13 kilometara od Mačkovca (od kuće Ivana Kiša) do sladojevačkog nogometnog igrališta gdje su ih s velikim pljeskom dočekali okupljeni hrvatski branitelji.

Predsjednik Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije je istaknuo kako je cilj memorijalnog susreta da se ni jedna žrtva iz Domovinskog rata ne smije nikada zaboraviti, a na braniteljima je zadaća da to ostvare prenoseći istinu o Domovinskom ratu na djecu i unučad.

Pokrovitelji ove manifestacije je Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije te grad Slatina. U organizaciji je sudjelovao Gradski ogranak UHDDR grada Slatine i Temeljni ogranak UHDDR Sladojevci.

Zahvaljujemo organizatoru na izvrsnom prijemu i organizaciji te očekujemo nastavak ove hvalevrijedne manifestacije u narednim godinama.

Objavila: I.Š.P., D.D.


  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.