">
Socioterapija (kreativne terapije - art terapija, glazbena terapija, biblioterapija, filmoterapija)
2019-08-08

08.08-10.08.2019. godine u hotelu „I“ održana su niz predavanja i radionica na temu „Socioterapija (kreativne terapije - art terapija, glazbena terapija, biblioterapija, filmoterapija) u radu s braniteljsko-stradalničkom populacijom“, u sklopu modula 4. specijalističke edukacije u području korisnih metoda rada s korisnicima iz braniteljsko - stradalničke populacije, unutar projekta "Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - faza 1."

Kreativne terapije - art terapija, glazbena terapija, biblioterapija, filmoterapija su pomoćne terapije koje se nude korisnicima koji imaju određene bolesti ili teškoće u svakodnevnom funkcioniranju, a ne bave se simptomima, niti proradom traume, već im je cilj osposobiti osobe s bolestima na svakodnevan život sa drugim članovima društva na primjeren način za njih same i okolinu.
Predavanja i radionice su održali stručnjaci - psihijatri iz Kliničkog bolničkog centra Rebro:

doc. dr. sc. Maja Bajs Janović, dr. med., specijalist psihijatar,
doc. dr. sc. Špiro Janović, dr. med, specijalist psihijatrije,
dr.sc. Oliver Ojdanić, dr. med., specijalist psihijatar,
Nenad Jakšić, mag. psih.,
prim. mr.sc. Mirta Mahnik, dr. med., specijalist psihijatar.

Zahvaljujemo se svim predavačima na prijateljskom pristupu, susretljivosti i nesebičnom davanju savjeta, pomoći, podrške tijekom svih 6 mjeseci edukacija.
Na edukaciji je sudjelovala zaposlenica Udruge.

Objavila: I.Š.P., D.D.


 Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.