">
Očitovanje na objavljeni članak na portalu Index.hr
2019-09-10

06. rujna 2019. godine na portalu Indeks.hr objavljen je članak kako Tomislav Merčep služi kaznu u toplicama, umjesto u zatvoru. To jednostavno nije točno jer Tomislav Merčep zatvorsku kaznu služi u zatvorskoj ustanovi, a u toplice je upućen radi pogoršanja zdravstvenog stanja za koju su preporuku dali liječnici, budući ustanova u kojoj izdržava kaznu ne može pružiti takvu uslugu. Jednak je tretman i za sve ostale zatvorenike bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Kako se u članku nigdje ne spominje o pogoršanju zdravstvenog stanja Tomislava Merčepa, nakon pretrpljenog drugog moždanog udara, nakon kojeg mu je zdravstveno stanje iznimno teško, može se zaključiti kako svrha ovog neistinitog članka je kleveta našeg počasnog predsjednika te diskreditacija hrvatskih branitelja općenito, ali i hrvatskih institucija koje rade sukladno zakonskim propisima. Također bismo napomenuli kako objavljene fotografije u članku su zastarjele te već iskorištene te uopće ne prikazuju osobu Tomislava Merčepa koji je gotovo nepokretan.

Hrvatski branitelji, suprotno učestalom zlonamjernom pisanju pojedinih medija, ne vrše nikakav pritisak na institucije kako bi ostvarili bilo kakvo pravo izvan zakona ili imali „povlašteni položaj“ u hrvatskom društvu, ali je naše demokratsko pravo javno iskazivati svoje mišljenje - naš počasni predsjednik UHDDR, Tomislav Merčep ima pravo na zdravstvenu skrb jednako kao i svaki drugi hrvatski branitelj i građanin Republike Hrvatske

Objavila: I.Š.P., D.D.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.