">
Studijsko putovanje u Izrael
2019-12-14

U sklopu EU projekta „Jačanje kapaciteta stručnjaka koji pružaju psihosocijalnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata - Faza 1“ održano je studijsko putovanje u Državu Izrael na kojem je sudjelovalo 16 članova iz redova Ministarstva hrvatskih branitelja, centara za psihosocijalnu pomoć, udruga iz Domovinskog rata i zadruga hrvatskih branitelja.

Cilj studijskog putovanja je proširivanje postojećih i stjecanje novih znanja i vještina koja se koriste u pružanju skrbi hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelj, upoznavajući metode rada i državne skrbi Države Izrael za svoje veterane.

Posjetili smo predstavnike Ministarstva obrane: načelnika Odjela za obitelji i komemoracije g. Ariea Mualema i načelnika Odjela za rehabilitaciju g. Hezija Meshita. Također je posjećen i Rehabilitacijski centar Marguza te veteranski centar Beit Halochem.

Delegacija je posjetila muzej Palmach koji je posvećen elitnoj postrojbi Palmach te memorijalnu lokaciju Yad La-Shiryon koja odaje počast poginulim borcima iz oklopnog korpusa, gdje je državna tajnica položila vijenac. Sudjelovali smo ceremoniji komemoracije u Nacionalnoj memorijalnoj dvorani za pale borce Izraela koja je namijenjena komemoriranju svih izraelskih vojnih žrtava rata i židovskih boraca od 1860. do danas te službeni memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta Yad Vashem gdje su također položeni vijenci.

Udrugu hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je predstavljala zaposlenica Udruge.

Zahvaljujemo se organizatorima Ministarstvu hvatskih branitelja ovog Studijskog putovanja.

Objavili: I.Š.P., D.D.


 Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je je Centar znanja za društveni razvoj u podruďż˝ju unapreďż˝enja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom


SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA 2012.
Sveta Nedelja 19.6., Donji Miholjac 21.6., Križevci 23.6., Kaštela 25.6., 19.06.2012

Kratki opis:
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već jedanaestu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili i stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.


Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
Slavenskog 9
10110 Zagreb
tel: 01/6195 303
fax: 01/6195 302
OIB: 31232012833
žiro račun: IBAN HR0723600001101351339

Sva prava pridržana © UHDDR 1993-2020.